Vegoritis Lake Run

Προκήρυξη

VEGORITIS LAKE RUN

ΆρνισσαΈδεσσας, Κυριακή 07 Απριλίου 2024

Ώρα εκκίνησης: 11.45

Προκήρυξη λαϊκού αγώνα δρόμου με την ονομασία: VEGORITIS LAKE RUN 15χλμ. παραλίμνια της Βεγορίτιδας, την Κυριακή 07/04/2024 και των παράλληλων αγώνων: 5χλμ. τρεξίματος ή δυναμικού περπατήματος και 1000 μέτρων  (6,7,8,9,10,11,12 ετών) Δημοτικών σχολείων.

Ο Δήμος Έδεσσας,  η Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ, το Τοπικό Συμβούλιο του Δ.Δ. Άρνισσας του Δήμου Έδεσσας, ο Ναυτικόςόμιλος ΒεγορίτιδαςΆρνισσας σε συνεργασία με τον Σύλλογο ΑΥΞΩΝ και τηv LIAKOS cycling συνδιοργανώνουν τον λαϊκό αγώνα  VEGORITIS RUN LAKE  -15χλμ. και ώρα 11.45  – 5χλμ. τρεξίματος ή δυvαμικού  περπατήματος και ώρα εκκίνησης 10:45 και παιδικός αγώνας 1000 μ. στις 12:00.

AΓΩNAΣ 15 xλμ

 1. Περιγραφή Διαδρομής 15χλμ: Η διαδρομή διεξάγεται εξ’ ολοκλήρου σε άσφαλτο, με ελάχιστες ανηφοροκατηφόρες. Ξεκινάει από τις εγκαταστάσεις του Ναυτικού ομίλου Άρνισσας Βεγορίτιδας, ακολουθώντας τον επαρχιακό δρόμο προς Αγ. Παντελεήμονα όπου πραγματοποιείται αναστροφή στα 7,5 χλμ και επιστροφή στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού ομίλου Άρνισσας Βεγορίτιδος όπου θα γίvει και ο τερματισμός.

Στο 4ο χλμ σταθμός ανεφοδιασμού

Στο 8ο χλμ σταθμός ανεφοδιασμού

Στo 12ο χλμ σταθμός ανεφοδιασμού

Στον τερματισμό σταθμός ανεφοδιασμού

2.Hμερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 07 Απριλίου 2024

3.Ώρα Εκκίνησης: 11:45πμ

4.Διαδρομή- Χρονομέτρηση: 15χλμ.(ασφάλτινη διαδρομή). Η χρονομέτρηση θα γίνει ηλεκτρονικά. Όλοι οι δρομείς θα πρέπει να φορούν ευδιάκριτα τον αριθμό συμμετοχής. Χωρίς αριθμό συμμετοχής ο δρομέας ακυρώνεται. Στο μέσο της διαδρομής θα υπάρχει σταθμός ελέγχου. Όποιος δρομέας δεν έχει ηλεκτρονική ένδειξη στην εκκίνηση και στον τερματισμό ακυρώνεται.

Μόνο οι αθλητές που συμμετείχαν και αγωνίστηκαν έγκυρα, παρουσιάζουν ένδειξη χρόνου, τερματίζουν εντός του χρονικού ορίου ολοκλήρωσης του αγώνα (2h30′) συμπεριλαμβάνονται στα τελικά αποτελέσματα ενώ μόνο για αυτούς ανακοινώνεται η τελική επίδοση.

5.Xρovικó όριο αγώνα: Οι δρομείς θα πρέπει να έχουν τερματίσει σε συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο. Σε διαφορετική περίπτωση θα κινούνται στον επαρχιακό δρόμο με δική τους ευθύνη. Όριο τερματισμού: Ανώτατο χρονικό όριο τερματισμού , ορίζονται οι 2 ώρες και 30 λεπτά.

 1. Δικαίωμα συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, άνω των 18 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό και θα υπογράψουν την πρωτότυπη υπεύθυνη δήλωση που θα εμφανιστεί αμέσως μετά τηv καταχώρηση των στοιχείων στην φόρμα εγγραφής.
 2. Δηλώσεις συμμετοχής: Οι ατομικές δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται υποχρεωτικά μέσω της ιστοσελίδας 

Το κόστος συμμετοχής είναι δέκα πέντε (15€) ευρώ για τα 15 χλμ. και δέκα ευρώ (10€ ) για τα 5xλμ.

Tα xρήματα θα καταθέτονται στον Τραπεζικό Λογαριασμό και θα πρέπει με την κατάθεση των χρημάτων να δηλώσετε το ονοματεπώνυμο óπως αναγράφεται στην δήλωση συμμετοχής σας οπωσδήποτε.

 • Τράπεζα :ΕΘΝΙΚΗ
 • Αριθμός λογαριασμού : 218 0025 5776
 • IBAN : GR48011 021 800 00021 800 255 776
 • Δικαιούχος : Τραμπίδου

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να γίνουν το αργότερο μέχρι την Tετάρτη  3 Aπριλίου 2024.

Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνουν δεκτές και την ημέρα του αγώνα (έως και μια ώρα πριν την έναρξη) για περιορισμένο αριθμό συμμετοχών, με κόστος συμμετοχής στα δεκαεπτά ευρώ (17€) για τα 15 χλμ. και δώδεκα (12€) ευρώ για τα 5xλμ.

8:Έπαθλα & Ηλικιακές κατηγορίες: Θα βραβευθούν με κύπελλα οι τρεις πρώτοι αθλητές των γενικών κατηγοριών και οι πρώτοι νικητές κάθε ηλικιακής κατηγορίας. Θα βραβευτούν με μετάλλια οι τρεις πρώτοι νικητές κάθε κατηγορίας. Μετάλλια αναμνηστικά με το λογότυπο του αγώνα θα δοθούν σε όλους τους συμμετέχοντες.Θα βραβευθούν οι τρεις πρώτοι άνδρες και οι τρεις πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης, καθώς και οι αντίστοιχοι νικητές των ηλικιακών κατηγοριών οι οποίες είναι οι ακόλουθες.

Για τους άνδρες: 18 έως 29, 30-39, 40-49, 50- 59, 60 και άνω

Για τις γυναίκες: 18 έως 34, 35 και άνω.

Οι νικητές των γενικών κατηγοριών εξαιρούνται από τις ηλικιακές κατηγορίες. Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί μετάλλιο.

 1. Αναμνηστικά δώρα: Στους τερματίσαντες θα δοθεί σακούλα που θα περιλαμβάνει μπλουζάκι, νερό και άλλα διατροφικά προϊόντα.
 1. Παραλαβή αριθμών: Η παραλαβή των αριθμών των αθλητών θα γivειτηv Κυριακή 07 Απριλίου 2024 στην αφετηρία (στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού ομίλου Άρνισσας Βεγορίτιδος) μεταξύ 9:00πμ και 11:30πμ, στο σημείο εκκίνησης.
 2. Διαχείριση προσωπικών αντικειμένων & ιματισμού: Οι δρομείς μπορούν να τοποθετούν τα ρούχα και τα προσωπικά τους αντικείμενα μέσα στον σάκο τους και να τον παραδίδουν στην γραμματεία εθελοντών στο χώρο εκκίνησης. Εθελοντές της Οργανωτικής Επιτροπής θα είναι στη διάθεση των δρομέων για την εξυπηρέτησή τους.
 3. Αποδυτήρια – Ιατρείο: Αποδυτήρια και Ιατρείο θα υπάρχουν στην εκκίνηση/τερματισμό. Ιατρός θα υπάρχει με την μέριμνα τou EKAB και της αρμóδιαςΑντιδημαρχίας. Εθελοντές και διασώστες θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους διάσπαρτοι σε ολόκληρο το μήκος της διαδρομής παρέχοντας πρώτες βοήθειες και επικοινώντας με τους υπεύθυνους της υγειονομικής κάλυψης του Αγώνα.

13.Ώρα Aπovομών:

Οι απονομές των επάθλων θα γίνουν στις 14:30μμ.

ΑΓΩΝΑΣ 5 ΧΛΜ.

 1. Περιγραφή διαδρομής: Η διαδρομή διεξάγεται εξ’ ολοκλήρου σε άσφαλτο μ’ ελάχιστες ανηφοροκατηφόρες.

Στα 2.5 χιλιόμετρα θα υπάρχει σταθμός ανεφοδιασμού.

 1. Τόπος εκκίνησης: Εγκαταστάσεις του Ναυτικού ομίλου Άρνισσας Βεγορίτιδας.
 2. Τόπος τερματισμού: Εγκαταστάσεις του Ναυτικού ομίλου Άρνισσας Βεγορίτιδας.
 3. Ώρα εκκίνησης: 10:45 π.μ.
 4. Χρονομέτρηση: Η χρονομέτρηση θα γίνει ηλεκτρονικά.
 5. Χρονικό όριο αγώνα: 1ώρα και 20 λεπτά.
 6. Δηλώσεις συμμετοχής: Οι ατομικές δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται υποχρεωτικά μέσω της ιστοσελίδας
 7. Έπαθλα: Με κύπελλα θα βραβευτούν οι τρεις πρώτοι αθλητές και αθλήτριες.

Σε όλους τους τερματίσαντες θα δοθεί μετάλλιο.

 1. Η σακούλα θα περιλαμβάνει νερό και διατροφικά προϊόντα.

ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ 1000 ΜΕΤΡΩΝ

Η Συμμετοχή των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων θα είναι δωρεάν.

Υπεύθυνη δήλωση ότι “επιτρέπω στον γιο/κόρη μου να συμμετάσχει στον αγώνα

1000μ και ότι το παιδίέχει εξεταστεί πρόσφατα από γιατρό” θα υπογραφεί από τον

κηδεμόνα την ημέρα δήλωσης-συμμετοχής του παιδιού του στο χώρο

εκκίνησης/τερματισμού.

Δεν θα υπάρχει βράβευση των πρώτων νικητών.

Ο αγώνας είναι για την συμμετοχή και την χαρά των μικρών ηλικιών και η  γνωριμία τoυς με το τρέξιμο.

Μετάλλια και δώρο θα δοθούν επίσης σε όλους τουςτερματίσαντες

ΠΩΣ ΘAEPΘETE ΣTHNAPNIΣΣA:Από Θεσσαλονίκη με προορισμό την Έδεσσα, μία απόσταση περίπου 1 ώρας και 20 λεπτών. Στην συνέχεια περνώντας την Έδεσσα, κατευθυνόμαστε προς Φλώρινα E02, παρακάμπτοντας την Έδεσσα από την περιφερειακή προς Άγρα και Φλώρινα .

Όσοι επιθυμούν να έρθουν στον αγώνα από την Θεσσαλονίκη με προορισμό την Άρνισσα, θα υπάρχει λεωφορείο  με επιστροφή από το άγαλμα του Βενιζέλου την ημέρα του αγώνα. Κόστος συμμετοχής 8€.

Οι δηλώσεις θα πρέπει να γίνουν έως τις 31 Μαρτίου.

Για την ώρα αναχώρησης θα υπάρξει ανακοίνωση.

ΔΙΑΜΟΝΗ

Όσοι επιθυμούν να περάσουν ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο στην Άρνισσα μπορούν να διανυκτερεύσουν σε καταλύματα τα οποία είναι σε συνεργασία με την διοργάνωση και μπορεί να προσφέρει έξτρα εκπτωτικές τιμές.

ΠΑΡΟΧΕΣ

Στο χώρο του τερματισμού θα υπάρχουν παραδοσιακές πίτες, βιολογικοί χυμοί, φρούτα και άλλες εκπλήξεις.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Κατά την διάρκεια των αγώνων οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν ξενάγηση – βόλτα στην μαγευτική λίμνη Βεγορίτιδα καθώς και στο νησάκι του Αγίου Νικολάου.

ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ – ΔΩΡΑ

Όλοι οι συμμετέχοντες θα μπαίνουν αυτόματα με τον αριθμό συμμετοχής τους σε κλήρωση για διάφορα δώρα που θα υπάρχουν τόσο για τους μικρούς μας φίλους όσο και για τους μεγάλους.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον αγώνα μπορείτε να επικοινωνήσετε στα παρακάτω τηλέφωνα.

Τραμπίδου Κυριακή: 6932089698

Γκάρης Χρήστος: 6979350517