6ος Ορεινός Αγώνας Ασβεστόπετρας

Για να δηλώσετε συμμετοχή συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα:

https://results.chronolog.gr/registrationc1.aspx?h=b38ff18ca877f0c49cfdf1c4525b7169&l=GR&g=0

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

Διοργανώνεται ο 6ος 7,5 χιλ. ορεινός αγώνας βουνού και 2ος 14χιλ   Ορεινός αγώνας βουνού  Ασβεστόπετρας “Προφήτης Ηλίας” ως ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα ορίζεται το Σάββατο 30 Ιουλίου 2022 και ώρα 18:00 με αφετηρία την κεντρική πλατεία του χωριού.

Περιγραφή 7,5 χιλ

Ίσως ο πιο μικρός, ο πιο γρήγορος και συνάμα ο πιο απαιτητικός ορεινός αγώνας βουνού. Οι διοργανωτές καλούν όλους τους δρομείς τους  οδοιπόρους και γενικά τους φίλους του αθλητισμού να έρθουν και να τρέξουν ή να περπατήσουν την πανέμορφη διαδρομή. Η διαδρομή έχει υψομετρική διαφορά 400 μέτρα, είναι δασικός δρόμος με ανηφόρες – κατηφόρες και δύο πανέμορφα μονοπάτια. Τα πρώτα 640 μέτρα είναι άσφαλτος διασχίζοντας τους δρόμους του χωριού και οδηγούν στο πρώτο χωμάτινο και λίγο ανηφορικό κομμάτι της διαδρομής. Στα 1.750 μέτρα οι δρομείς θα διασχίσουν το πρώτο μονοπάτι μέσα στο δάσος  το οποίο είναι και το πιο δύσκολο μιας και είναι 820 μέτρα με 282 μέτρα υψομετρικής φτάνοντας στον πρώτο σταθμό τροφοδοσίας. Συνεχίζουν σε χωμάτινο δρόμο έως το ψηλότερο σημείο της διαδρομής  τα 1.050 μέτρα . Η διαδρομή γίνεται πλέον κατηφορική και στα 4.000 μέτρα οι δρομείς θα διασχίσουν το δεύτερο μονοπάτι και πάλι μέσα στο δάσος, για να βγεί σε ασφαλτοστρωμένο κομμάτι περίπου 1,5χιλ διασχίζοντας το χωριό και τερματίζοντας στην κεντρική πλατεία.

Περιγραφή 14χιλ

Ο αγώνας είναι κοινός μέχρι τα 6χιλ, έπειτα οι δρομείς στρίβουν δεξιά για να ανέβουν το τρίτο ανηφορικό μονοπάτι το οποίο έχει περίπου 2,5 χιλ με άλλα 400 περίπου υψομετρική διαφορά περνώντας από το κιόσκι και στην συνέχεια θα βρούμε την σημαία περίπου στα 7χιλιομετρα και συνεχίζουμε την ανηφόρα μέχρι τα 8,3χιλ .Από εκεί ξεκινά και η κατηφόρα με εναλλαγές  μονοπάτι- άσφαλτο- χωματόδρομο 600 μέτρα και πάλι άσφαλτο μέχρι τον τερματισμό. Συνολική υψομετρική διαφορά περίπου 840 μετρά.

Σταθμοί τροφοδοσίας.

  1. Υπάρχει βρύση με νερό στο δεύτερο κιόλας χιλιόμετρο λίγο πριν αρχίσει το δύσκολο μονοπάτι (βάσανο),στην κορυφή του μονοπατιού 3χιλ. είναι ο πρώτος σταθμός που θα υπάρχει νερό, αναψυκτικό ,πατατάκια .
  2. Σταθμός ελέγχου  στο 4,3 χιλ ο οποίος θα έχει και νερό.
  3. Στο έκτο χιλιόμετρο συναντάμε και πάλι την βρύση με δροσερό νεράκι.
  4. Για τους δρομείς των 14,χιλ ο επόμενος σταθμός είναι στην κορυφή στα 8,3χιλ όπου θα έχει νερό, αναψυκτικά, κι άλλα.

Καλύψεις 

Στον αγώνα θα υπάρχει η διασωστική ομάδα όπως και ομάδα ορειβατική για οτιδήποτε χρειαστεί. Επίσης θα υπάρχει γιατρός στον αγώνα για κάθε ενδεχόμενο.

Κύπελλα

Θα απονεμηθεί κύπελλο στους τρείς πρώτους και στις τρείς πρώτες από κάθε αγώνα ξεχωριστά .Επίσης κάθε αθλητής στον τερματισμό θα παίρνει το αναμνηστικό μετάλλιο όπως κι επίσης  θα βραβευθεί ο μικρότερος και ο μεγαλύτερος σε ηλικία αθλητής του  αγώνα.

Αθλητής που θα καταρρίψει  το ρεκόρ  διαδρομής(33.20 δευτερόλεπτα-ΠΛΑΚΕΤΑΣ ΚΟΣΜΑΣ )του αγώνα των 7.5 χιλ  .θα έχει χρηματικό   έπαθλο 100 ευρώ 

Για να δηλώσετε συμμετοχή συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα:

https://results.chronolog.gr/registrationc1.aspx?h=b38ff18ca877f0c49cfdf1c4525b7169&l=GR&g=0

πληροφορίες που αφορούν τον αγώνα στον κ. ΣΙΣΚΟ ΤΡYΦΩΝΑ στο τηλ. 6944575749 και στο email:trifonass1965@gmail.com
Η συμμετοχή στον αγώνα δεν απαιτεί χρηματικό αντίτιμο.
Στον αγώνα μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι ενήλικες και οι ανήλικοι με υπεύθυνη δήλωση του γονέα. Σε κάθε περίπτωση οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη. Οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη για τυχόν θέματα υγείας ή ατύχημα που θα προκύψει κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Η παραλαβή των αριθμών συμμετοχής θα γίνει την ημέρα του αγώνα από 16:45 έως 17:45 στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο σημείο εκκίνησης του αγώνα.Ο αγώνας θα έχει πλούσιο φωτογραφικό υλικό για κάθε δρομέα .Στον χώρο του τερματισμού θα υπάρχουν παραδοσιακά εδέσματα από τις κυρίες του χωριού.