1ο Leivadi Trail – Ορεινός Αγώνας Τρεξίματος

Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Λειβαδιωτών Θεσσαλονίκης ανακοινώνει  τον 1ο Ορεινό Αγώνα Τρεξίματος στο χωριό Λιβάδι του Δήμου Θέρμης την Κυριακή 17 Οκτωβρίου και ώρα 10:30.

 

Απέχει μόλις 20χλμ από την καρδιά της Θεσσαλονίκης και ορθώνεται σε υψόμετρο περίπου 850μ.

Οι διαδρομές που θα διεξαχθούν οι αγώνες είναι δύο:

α) Η μεγάλη διαδρομή μήκους 17,6χλμ  θα κινείται σε δασοσκεπή χωματόδρομο και μοναδικής ομορφιάς μονοπάτια περιστοιχισμένα από πελώριες οξιές, δρύες και καστανιές, θα ξεκινάει και θα καταλήγει στην πλατεία του χωριού κάτω από το υπεραιωνόβιο πλατάνι. Οι δρομείς στη μεγάλη διαδρομή θα έχουν την ευκαιρία σε διαφορετικά στάδια και από υψόμετρο που θα κινείται από 750-1020μ να τρέχουν με θέα τη λίμνη Βόλβη, τον Όλυμπο και το Θερμαϊκό.

β) Η μικρή διαδρομή μήκους 4χλμ κινείται ανάμεσα σε δασικό δρόμο, όπου συναντώνται μέχρι τον τερματισμό τρία παραδοσιακά ξωκλήσια.

Με αφορμή την πρόθεση λειτουργίας λατομείου μαρμάρου στην περιοχή μας , ο αγώνας εκτός από αθλητικό γεγονός αποτελεί και μία ευκαιρία για να εκφράσουμε με τον τρόπο μας την αντίθεσή μας στην αλόγιστη χρήση του φυσικού περιβάλλοντος χωρίς να σκεφτόμαστε την οικολογική καταστροφή. Μη ξεχνάμε ότι μέρος της  ευρύτερης περιοχής  έχει χαρακτηριστεί  προστατευόμενος χώρος άγριας ζωής.

Σύντομα θα ακολουθήσει αναλυτική προκήρυξη και θα ανοίξουν οι ηλεκτρονικές εγγραφές.