Βαλδίρκεια 8/12/2019

Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ σε συνεργασία με τους αθλητικούς συλλόγους κλασικού αθλητισμού της πόλης μας, ΣΚΑ Δράμας, Πολυνίκη Δράμας και Α.Ο. Δράμας και την υποστήριξη του συλλόγου δρομέων υγείας “Drama Runners’’, της ΔΕΚΠΟΤΑ Δράμας και του Δήμου Δράμας, προκηρύσσουν τον 13 ο Αγώνα Δρόμου 10.000μ : «Βαλδιρκεια 2019». με παράλληλους αγώνες δρόμου 5.000 μ-1.000μ Δημοτικών σχολείων & 300 μ ΑΜΕΑ

Ο αγώνας δρόμου της πόλης της Δράμας εις μνήμη του αθλητή και καθηγητή φυσικής αγωγής Νικόλαου Βαλδίρκα αποτελεί πλέον έναν αγώνα σημείο αναφοράς τόσο για την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όσο και για ολόκληρη την Ελλάδα, λόγω και της παράλληλης διεξαγωγής του με την Ονειρούπολη Δράμας.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους παρακάτω όρους:

Επωνυμία: 13ος Αγώνας Δρόμου Δράμας 10-5 χλμ., παιδικός αγώνας 1 χλμ. & 300μ. ΑμΕΑ «Βαλδίρκεια 2019»
Ημερομηνία: Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019
Μήκος της διαδρομής: 10.000μ., 5.000μ., 1.000μ μέτρα (παιδικός αγώνας μαθητών δημοτικού), & 300μ. ΑμΕΑ.
Τόπος Διεξαγωγής: Δράμα
Ώρα έναρξης: 10:00π.μ.(παιδικός αγώνας), 10:15π.μ.(5χλμ), 10:20 (Αγώνας ΑμΕΑ), 11:15 π.μ.(10χλμ)
Εκκίνηση και Τερματισμός: Άγαλμα Νίκης, Δημοτικό Ωδείο, Νέο Δημαρχείο.
Διαδρομή: Θα ακολουθήσει πορεία «πήγαινε-έλα». Συγκεκριμένα: Η εκκίνηση δίνεται επί των οδών Πραξιτέλους και Βεργίνας, μπροστά στο άγαλμα Νίκης με κατεύθυνση ανατολικά προς την περιοχή ανάπλασης. Διασχίζουμε την οδό Χελμού και συναντούμε την οδό Φιλίππου όπου συνεχίζουμε προς το Αθλ.Κέντρο «Κραχτίδη». Στη διασταύρωση με την οδό Αγ.Όρους (άνοδος από Αίμο) στρίβουμε αριστερά και ανηφορίζουμε προς Λεωφόρο Στρατού. Στη Λεωφόρο Στρατού στρίβουμε δεξιά και κατευθυνόμαστε προς την περιφερειακή οδό. Ο αγώνας των 5 χλμ αναστρέφει στο προκαθορισμένο σημείο των 2,5 χιλιομέτρων και επιστρέφει ακολουθώντας την ίδια διαδρομή στην αψίδα εκκίνησης-τερματισμού. Ο αγώνας των 10 χλμ. εισέρχεται στην βόρεια περιφερειακή οδό την οποία διασχίζουμε ολόκληρη προς το δυτικό άκρο της εξερχόμαστε για λίγα μέτρα στην επαρχιακή οδό Δράμας-Μοναστηρακίου μέχρι τη συμπλήρωση των 5 χλμ όπου περνούμε πάνω από τον τάπητα χρονομέτρησης για την καταγραφή του περάσματος των 5 χιλιομέτρων και αναστρέφουμε πορεία για τα υπόλοιπα 5 χλμ. Ακολουθώντας την ίδια ακριβώς πορεία αντίστροφα επιστρέφουμε για τον τερματισμό μας. Στο σύνολο της διαδρομής μας, η κίνησή μας γίνεται στα δεξιά των οδών έτσι ώστε να διευκολυνθεί η ροή των αθλητών που θα συναντήσουμε να κινούνται στην αντίθετη κατεύθυνση.
Καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα θα υπάρχει ρύθμιση της κυκλοφορίας, όπως και υγειονομική κάλυψη.

Ο χάρτης της διαδρομής υπάρχει στο https://drama-runners.gr/βαλδίρκεια-2019-διαδρομή-αγώνα/

Απονομές: Για τον αγώνα των 5χλμ θα γίνουν περίπου στις 11:20. Για τον αγώνα των 10χλμ περίπου στις 12:30
Δικαίωμα συμμετοχής: Οι αγώνες είναι ανοιχτοί λαϊκοί αγώνες και επιτρέπεται η συμμετοχή αθλητών και αθλητριών που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος ηλικίας (γεννημένοι το 2001 και μεγαλύτεροι). Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και μικρότεροι δρομείς με την έγγραφη συγκατάθεση των κηδεμόνων τους.
Στον παιδικό αγώνα δικαίωμα συμμετοχής έχουν παιδιά δημοτικού (μέχρι 6ης τάξης) με την εγγράφως σύμφωνη γνώμη των κηδεμόνων τους (Η Υπεύθυνη Δήλωση Κηδεμόνα θα παρέχεται στη γραμματεία του αγώνα μέχρι 15 λεπτά πριν την εκκίνηση, ωστόσο για αποφυγή συνωστισμού σας καλούμε να «κατεβάσετε», να εκτυπώσετε και να συμπληρώσετε τη δήλωση από το: https://drama-runners.gr/παιδικός-αγώνας/

Διακρίσεις, Έπαθλα, Κατηγορίες : Οι κατηγορίες των συμμετεχόντων στους αγώνες 10 & 5 χλμ είναι οι παρακάτω:
Κατηγορία ανδρών Κατηγορία Γυναικών
<=29 <=29
30-39 30-39
40-49 40-49
50-59 50+
60+
Γενική Κατάταξη: Νικητές-τριες ανακηρύσσονται οι (3) τρεις πρώτοι άνδρες και οι (3) τρεις πρώτες γυναίκες.

Κατηγορίες: Νικητές-τριες ανακηρύσσονται οι (3) τρεις πρώτοι άνδρες και οι (3) τρεις πρώτες γυναίκες..

Ομαδικό: Στις 3 πρώτες ομάδες ανά αγώνισμα θα απονεμηθούν έπαθλα.

Στον παιδικό αγώνα θα βραβευθούν τα 3 πρώτα αγόρια και τα 3 πρώτα κορίτσια.

Στον αγώνα ΑμΕΑ θα βραβευτούν οι 3 πρώτοι νικητές.

Σε όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν, θα δοθεί

ένα μοναδικό αναμνηστικό ανάγλυφο μετάλλιο του αγώνα.
αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής (ηλεκτρονικά)
Με την πληρωμή του αντίτιμου συμμετοχής ο συμμετέχων παίρνει δώρο από τη διοργάνωση σακίδιο πλάτης, ασχέτως αν τελικά αγωνιστεί ή όχι.

Εγγραφές: Οι εγγραφές γίνονται μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας του Συλλόγου στη διεύθυνση: http://www.drama-runners.gr, καθώς και από τη σελίδα του ΣΔΥ στο Facebook μέσω κατάλληλου συνδέσμου και ξεκινούν την 12/10/2019 και λήγουν την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019. Οι αθλητές και αθλήτριες έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν με ατομική εγγραφή χρησιμοποιώντας την αντίστοιχη ηλεκτρονική φόρμα. Δυνατότητα μεμονωμένων εγγραφών θα υπάρχει και την ημέρα του αγώνα δυόμιση (2) ώρες πριν την εκκίνηση στην αφετηρία, στη γραμματεία του αγώνα για περιορισμένο ωστόσο αριθμό αθλητών. Όσοι δρομείς ολοκληρώσουν την εγγραφή τους έως την παραπάνω ημερομηνία θα έχουν τη δυνατότητα της αναγραφής του ονοματεπώνυμου τους στον προσωπικό αριθμό συμμετοχής τους που τοποθετείται στο στήθος της φανέλας τους. Για λόγους οργάνωσης η μέγιστη δυνατότητα εγγραφής την ημέρα του αγώνα δεν θα υπερβαίνει τον αριθμό των πενήντα (50) εγγραφών ανά αγώνισμα.
Για όσους επιθυμούν, εγγραφές μπορούν να γίνουν και στο κατάστημα

e–runningshop του Δικταπανίδη Παύλου που βρίσκεται στην οδό Σμύρνης 10 στην Δράμα, τηλ. 2521401631 και

Ομαδικές Συμμετοχές: Οι αθλητές που επιθυμούν να συμμετέχουν ως ομάδα (ελάχιστος αριθμός 5 δρομείς ανά ομάδα) δηλώνουν την ομάδα τους στη προβλεπόμενη στήλη (Ομάδα/Club), στη φόρμα εγγραφής στην ιστοσελίδα του συλλόγου και η πληρωμή θα είναι ατομική. Η συμμετοχή στην ομάδα δεν αναιρεί την ατομική κατάταξη. Η επίδοση της κάθε ομάδας προκύπτει από τον Μέσο Όρο Χρόνου τουλάχιστον 5 τερματισάντων μελών της. Σε περίπτωση που η ομάδα είναι πολυπληθέστερη και οι τερματίσαντες περισσότεροι των 5, λαμβάνεται ο Μέσος Χρόνος των 5 καλύτερων τερματισάντων.
Κόστος Συμμετοχής: Το κόστος ανέρχεται στο ποσό των 10 ευρώ για όλους τους δρομείς των αγωνισμάτων (5 & 10 χλμ, ατομικές και ομαδικές συμμετοχές) και περιλαμβάνει συνολικά ανά δρομέα τις ακόλουθες παροχές:
Αριθμός συμμετοχής του αθλητή με εκτυπωμένο το όνομά του, εσώκλειστος σε φάκελο με 4 παραμάνες
Ηλεκτρονική χρονομέτρηση και αποτελέσματα με ενδιάμεσα περάσματα στην ιστοσελίδα του συλλόγου και της εταιρίας ηλεκτρονικής χρονομέτρησης.
Αναμνηστικό ανάγλυφο Μετάλλιο
Αναμνηστικό σακίδιο πλάτης
Δίπλωμα συμμετοχής (ηλεκτρονικά)
Παροχή νερού, μικρογευμάτων και αναμνηστικά δώρα.
Καταληκτική ημερομηνία πληρωμής ορίζεται η Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019

Ο παιδικός αγώνας είναι δωρεάν.

Τρόποι πληρωμής: Η πληρωμή του αντιτίμου συμμετοχής πρέπει να γίνει με τη φόρμα ηλεκτρονικής εγγραφής που βρίσκεται στο site του συλλόγου https://drama-runners.gr/ Οι εγγραφές διακρίνονται σε ατομικές και ομαδικές, με την κατάλληλη συμπλήρωση του προβλεπόμενου πεδίου «Ομάδα/Club» . Όλες οι εγγραφές πληρώνονται ανά μία στο όνομα του αθλητή. Εναλλακτικά εγγραφές-πληρωμές μπορούν να πραγματοποιηθούν και στο κατάστημα:
e–runningshop του Δικταπανίδη Παύλου που βρίσκεται στην οδό Σμύρνης 10 στην Δράμα, τηλ. 2521401631.. Όσοι εγγραφούν στο προαναφερόμενο κατάστημα θα πληρώνουν με μετρητά. Σε περίπτωση αποριών παρακαλείσθε να επικοινωνήσετε με τον κ. Βασιλειάδη Νικόλαο (6936647884) για διευκρινίσεις.

Υγειονομική κάλυψη: Η υγειονομική κάλυψη του αγώνα γίνεται με την πολύτιμη βοήθεια φορέων υγείας και εθελοντές ιατρούς. Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί, κατά τη διάρκεια του αγώνα, σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ που οφείλονται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου. Συστήνεται στους συμμετέχοντες να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρική εξέταση. Από τους διοργανωτές δε θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για κανένα αθλητή– τρια, αφού όλοι οι συμμετέχοντες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη των κηδεμόνων τους.
Σταθμοί υποστήριξης: Κατά μήκος της διαδρομής θα υπάρχει σταθμός τροφοδοσίας περίπου στο 5ο χιλ. ΠΡΟΣΟΧΗ: Παρακαλούνται οι δρομείς να αφήνουν τα μπουκάλια και τα ποτήρια πλησίον του σταθμού, σεβόμενοι το περιβάλλον και για να είναι εύκολη η συλλογή τους, ώστε να οδηγηθούν για ανακύκλωση.
16.Χιλιομετρικές ενδείξεις: Κατά μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν χιλιομετρικές ενδείξεις ανά χιλιόμετρο.

Χρονικό όριο ολοκλήρωσης αγώνα: Οι συμμετέχοντες των 10 χλμ. θα πρέπει να ολοκληρώσουν τον αγώνα σε 1,45 ώρες από την ώρα εκκίνησης, μετά το πέρας του χρονικού ορίου η διοργάνωση θα προβεί σε απελευθέρωση των οδών και κλείσιμο του σταθμού τροφοδοσίας.
Ηλεκτρονική χρονομέτρηση και αποτελέσματα: Η ηλεκτρονική χρονομέτρηση θα πραγματοποιηθεί από εταιρεία χρονομέτρησης. Στο 5ο χιλιόμετρο θα υπάρξει τάπητας χρονομέτρησης με ενδιάμεση καταγραφή περάσματος των δρομέων από αυτόν. Για το λόγο αυτό οι δρομείς θα πρέπει να φορούν το chip χρονομέτρησης που παραλαμβάνουν μαζί με τον αριθμό συμμετοχής τους από το κέντρο εγγραφών.
Τα αποτελέσματα θα είναι διαθέσιμα σε πραγματικό χρόνο κατά την διάρκεια του αγώνα, live results το λινγκ των αποτελεσμάτων θα είναι αναρτημένο στην σελίδα του και του συστήματος www.smfsports.gr ενώ η συνολική τελική κατάταξη θα εκδοθεί εντός 10 λεπτών από τον τερματισμό και του τελευταίου αθλητή.

Προσοχή: Ο χρόνος του κάθε αθλητή δε θα καταχωρηθεί και δε θα συμπεριληφθεί στα αποτελέσματα εάν δεν υπάρχει το chip χρονομέτρησης τοποθετημένο επάνω του και δεν περνάει πάνω από τους τάπητες χρονομέτρησης.

Κέντρο παραλαβής φακέλου: Από τον χώρο εκκίνησης του αγώνα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Δημαρχείο. Η γραμματεία θα εξυπηρετεί τους δρομείς την Κυριακή 08-12-2019 από τις 08:30 έως 10:00 και το Σάββατο 07-12-2019 από τις 19:00 έως 21:00 στο Δημαρχείο Δράμας. Παρακαλούνται οι Δραμινοί δρομείς να εξυπηρετηθούν από τη Γραμματεία το Σάββατο για αποφυγή συνωστισμού την ημέρα του αγώνα.
Ειδικά για τον παιδικό αγώνα θα λειτουργεί ξεχωριστό τμήμα γραμματείας την Κυριακή 08-12-2019 από τις 8:30 έως τις 9:45 για τις εγγραφές και την υποβολή Υπεύθυνης δήλωσης του κηδεμόνα.

Διαχείριση Προσωπικών Αντικειμένων, Αποδυτήρια, τουαλέτες: Οι αγωνιζόμενοι συμμετέχοντες θα παραδίδουν – παραλαμβάνουν τα προσωπικά τους αντικείμενα, στο χώρο της αφετηρίας. Επίσης οι αθλητές παρακαλούνται να μην φέρουν αντικείμενα αξίας μέσα στην τσάντα τους. Η διοργάνωση δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια αντικειμένων. Κατά την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα θα παρέχεται η δυνατότητα αποδυτηρίων και τουαλετών σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους.
Κανονισμοί: Ισχύουν οι κανονισμοί των επίσημων αγώνων IAAF όπως προβλέπονται
Τεχνικός υπεύθυνος : Τεχνικός υπεύθυνος αγώνων ορίζεται ο καθηγητής φυσικής αγωγής και προπονητής του ΣΚΑΔ Μωυσιάδης Αναστάσιος, ο οποίος θα συνεργάζεται με τους τεχνικούς συμβούλους της ΕΑΣ ΑΝΜΘ κ.κ. Ζορμπά Σταύρο και Σουλτάνη Άγγελο
23.Πληροφορίες : https://drama-runners.gr/ Ε-mail: dramarunners@gmail.com

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

Σαρηγιάννης Θεόφιλος 6947563210

Βασιλειάδης Νίκος 6936647884 (Οικονομικά Θέματα)

Κιόρογλου Δημήτρης 6974454048 Ευκαρπίδης Κώστας 6936740821 (Εθελοντές)

Σταυριανίδης Χρήστος 6944697580 (Παιδικός Αγώνας)